Kilis'e 73 sözleşmeli sağlık personeli atanacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Şubat 2009 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEHMET ALİ DAĞ

KİLİS - Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kilis milletvekili Hasan Kara, Kilis'e, 73 sözleşmeli sağlık personeli atanacağını söyledi.

Milletvekili Kara, yaptığı açıklamada, sağlık hizmetleri ve yardımcı sağlık hizmetleri sınıfındaki unvanlarda çalıştırılmak üzere 657 sayılı kanunun 4/B maddesine göre, ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile ilimize 73 yeni sözleşmeli personel ataması yapılacağını belirtti. Kara, şunları söyledi:

"Devlet Hastanesi, sağlık ocakları ve sağlık evlerine ataması yapılacak 30 ebe-hemşire, 3 fizyoterapist, 2 psikolog, 1 sosyal çalışmacı, 1 çocuk gelişimcisi, 1 diyetisyen, 18 sağlık memuru, 12 sağlık teknisyeni, 3 diş hekimi , 2 eczacı ile birlikte ilimizde görev yapan sağlık ordusu daha da güçlenmiş olacaktır. Ülkemiz insanlarına hizmeti tutan hükümetimiz imkanlarını en iyi şekilde değerlendirme anlayışı içerisinde yoluna devam etmektedir. Bu uzun yolculukta yapılan hizmetlerden bir tanesi de modern şehircilik anlayışıyla il il gelir seyisine göre insanlarımızı ev sahibi yapmaktır. Sağlık Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) evlerinde ve buraya yakın çevrede ikamet eden vatandaşlarımızın birinci basamak sağlık hizmetlerinden azami ölçüde faydalanmaları adına TOKİ evleri sahasının içerisinde sağlık alanı olarak ayrılmış bölüme modern bir sağlık ocağı projesinin hayata geçirilmesi olacaktır. Sağlık Bakanlığı 2009 yatırım programına alınan sağlık ocağı için ödenek serbest bırakılmıştır. Proje çalışması devam etmektedir. Nisan ayında ihalenin yapılarak Sağlık Ocağı'nın 2009 yılı içerisinde bitirilmesi planlanmaktadır. Sağlık Ocağının hizmete girmesi ile birlikte Kilis'te, Sağlık Ocağı ihtiyacı tamamlanmış olacaktır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber